Patiënten van jong tot oud kunnen bij de podoloog terecht. Sommigen patiënten komen met klachten anderen dan weer preventief.

Patiënten met spier- pees- en gewrichtsproblemen ter hoogte van het onderste lidmaat (voet-enkel-knie-heup) zijn een groot deel van onze populatie.

De podoloog onderzoekt of er een oorzakelijk verband bestaat tussen enerzijds de bouw van de voet en het stap- en/of looppatroon en anderzijds de klacht van de patiënt.

Dit biomechanisch onderzoek is zeer uitgebreid. Een grondig vraaggesprek, een klinisch onderzoek, diverse metingen in lig en stand, een videogang- en/of loopanalyse en plantaire drukmetingen.

Indien er een verband wordt gevonden, bekijken we samen met de behandelend arts welke oplossing er kan geboden worden:

  • Steunzolen, het opstarten van kinesitherapie, andere sportschoenen, doorverwijzing naar een orthopedisch specialist enz...
  • Preventieve onderzoeken vinden ook plaats. Dan wordt er bijvoorbeeld bij kinderen of sporters onderzocht of de statiek en het bewegend patroon al dan niet normaal is. Ook dan beslissen we samen of er therapie moet worden opgestart om mogelijke problemen te voorkomen.

Podokinea zoekt steeds naar de beste en meest verantwoorde oplossing zonder “overbehandeling”.

Top