Gespecialiseerde voetverzorging (huid- en nagelproblemen)

U kunt bij ons terecht voor verschillende huid- en nagelproblemen. Dit kan het gevolg zijn van onderliggende problemen/aandoeningen, zoals diabetes mellitus, reuma of vaatlijden. U kan ook preventief bij een podoloog terecht.

Algemene Voetverzorging

Behandelen van huid- en nagelproblemen (schimmelnagel, ingegroeide nagel,…) en verwijderen van likdoorns en eelt.

Siliconetherapie

Beschermen en corrigeren van scheefstand van de tenen en/of protectie van huidproblemen.

Nagelbeugel (nagelvorm wijzigen)

Het doel van de nagelbeugel is de vorm van de nagel veranderen op lange termijn. Deze therapie wordt toegepast bij hyperconvexe en/of ingegroeide nagels.

Vilttherapie

Tijdelijk ontlasten van wonden en drukplekken.

Voor diabetespatiënten die behoren tot een risicogroep is een tweejaarlijkse terugbetaling voorzien mits voorschrift van de huisarts.
podokinea - voetverzorging - nagelbeugelpodokinea - voetverzorging

Biomechanica (orthopedische problemen )

Patiënten van jong tot oud kunnen bij de podoloog terecht. Sommigen patiënten komen met klachten anderen dan weer preventief.

Patiënten met spier- pees- en gewrichtsproblemen ter hoogte van het onderste lidmaat (voet-enkel-knie-heup) zijn een groot deel van onze populatie.

De podoloog onderzoekt of er een oorzakelijk verband bestaat tussen enerzijds de bouw van de voet en het stap- en/of looppatroon en anderzijds de klacht van de patiënt.

Dit biomechanisch onderzoek is zeer uitgebreid. Een grondig vraaggesprek, een klinisch onderzoek, diverse metingen in lig en stand, een videogang- en/of loopanalyse en plantaire drukmetingen.

Indien er een verband wordt gevonden, bekijken we samen met de behandelend arts welke oplossing er kan geboden worden:

  • zolen, het opstarten van kinesitherapie, andere sportschoenen, doorverwijzing naar een orthopedisch specialist enz...
  • Preventieve onderzoeken vinden ook plaats. Dan wordt er bijvoorbeeld bij kinderen of sporters onderzocht of de statiek en het bewegend patroon al dan niet normaal is. Ook dan beslissen we samen of er therapie moet worden opgestart om mogelijke problemen te voorkomen.

Podokinea 2.0 zoekt steeds naar de beste en meest verantwoorde oplossing zonder “overbehandeling”.

Podologische zolen

Website klein 7131rekje met gipsafdrukkenslijpmachine

Bij Podokinea streven we altijd naar innovatie en optimalisatie. Daarom werken wij met i-Shape Creator. Deze design software werd ontwikkeld door i-Shape en is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke biomechanische inzichten én meer dan 15 jaar klinische ervaring met betrekking tot voetdynamica. Aan de hand van een hoogtechnologische 3D-scan worden de voeten eerst gedigitaliseerd. De podoloog gaat dan aan de slag met de i-Shape Creator en tekent het zooldesign volledig zelf uit. Het resultaat is een volledig op maat gemaakte, functionele zool die de verschillende gewrichten in de voet stuurt en optimaliseert. Elke zool is dus uniek. Wij gebruiken hiervoor het best passende materiaal voor elke patiënt, afhankelijk van de activeiten, de sportbeofening, het lichaamsgewicht, het schoeisel,... Alle zolen worden ter plaatste in eigen atelier afgewerkt en op maat van de schoenen geslepen

Patiënten die nog recente gipsafdrukken (jonger dan 5 jaar) hebben vanuit een biomechanische onderzoek uit het verleden, kunnen nog bij ons terecht. Op de moulle kan een nieuw paar zolen geperst worden en in eigen atelier geslepen en afgewerkt worden.

 

(sport)schoenadvies

Op basis van de stap- en loopanalyse kunnen wij schoenadvies of sportschoenadvies geven. Wij hebben een lijst opgemaakt met een aantal schoenwinkels uit de regio waar ze een groot aanbod hebben aan schoenen met uitneembare inlegzool. Ook voor de aankoop van loopschoenen, sportschoenen kunnen we advies geven.

Top